Segla längs Norges slående kust

Drömmer du om en magisk naturupplevelse med din segelbåt som får dig att glömma all vardagsstress och måsten? Du behöver inte drömma längre. Drömmen kan bli verklighet, och du behöver inte ens resa särskilt långt för att få en upplevelse som du sent kommer att glömma. Vårt kära grannland Norge besitter häpnadsväckande natur som lämnar sina åskådare hänförda. Så packa resväskan och segelbåten för en upplevelse olik någon annan.

Saker att tänka på innan resan

Det är viktigt att vara förberedd. Olyckor sker tyvärr ibland, så tänk på att fylla på med alla reservdelar du behöver innan ni kastar loss och seglar iväg för några veckor längs en av världens vackraste kuster. Det är även viktigt att tänka på att båten blivit servad nyligen, för att undvika onödiga risker för att något skulle gå sönder. Säkerhet är A och O och kan även komma att bli avgörande för en trevlig upplevelse när ni seglar. Det är även därför viktigt att tänka på att alltid bära flytväst när ni vistas ombord på båten och seglar. Flytvästar kan ni köpa hos Buildor, där finns ett brett utbud. Vindarna längs Norges kust är väldigt starka och vattnet är även väldigt kallt. Skulle olyckan vara framme och ni faller överbord är flytväst avgörande. Det är en billig livförsäkring. Utöver säkerheten är det även värt att tänka över bekvämligheten. Packa båten med mysiga varma filtar och fluffiga kuddar. Ta med lite sällskapsspel och packa ner ordentligt med god och nyttig mat. Visst kan ni handla mat längs kusten, men tänk på att allt är lite dyrare i Norge.

Planera er rutt i god tid

Det är även värt att planera en rutt ni vill segla innan ni kastar loss. Spontanitet i all ära, men när ni planerar en båtsemester kan det vara värt att tänka på några saker först. Som till exempel att välja en tid på året som lockar er. Många väljer att segla på sommaren. Just för att det då ofta är varmt och behagligt väder, men det finns även dem som föredrar att segla på hösten när luften börjar bli lite kallare och löven på träden börjar skifta färg. Detta ger en något annorlunda upplevelse och hösten är en tid på året som många upplever som extremt vacker. Innan ni kastar loss är det även bra att planera var ni ska börja och avsluta er segling. Ska ni till exempel segla direkt från Sveriges västkust eller ska ni bila till Bergen och påbörja er segling där?

Oavsett var ni påbörjar er segling kommer ni få en upplevelse ni sent kommer att glömma. Norges fjordar och berg är ett landskap som inte återfinns på många ställen i världen. Det bästa är kanske att man inte behöver segla världen runt för att komma dit och uppleva det.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *