Tips inför segelsemestern

Genom att börja planera segelsemestern tidigt kommer allt gå mycket smidigare. Du behöver inte stressa och känna dig osäker på om du glömt någonting. Börja därför med att skriva en lista med vad som måste göras innan det är dags att bege sig ut på vattnet.

Några av de första saker som bör göras är att planera rutten och kolla eventuella andra vägar ifall det skulle uppstå problem på vägen. Det kan även vara bra att ta en titt på gästhamnar och boka en plats där i förväg.

Mat och utrustning

Om seglingen kommer ske under en längre tid är det viktigt att det packas ner tillräckligt med mat. Varför inte göra det lite roligare med tomatplantor eller andra grönsaker? Dessa kan du då plantera i en kruka i förväg och sedan ta med den på båten. Hos flo-rea.com finns det flera bra alternativ på grönsaker och sådant som går att plantera i kruka. Ska seglingen ske till en sommarstuga kan du även ta med dig frön att plantera där, i alla fall om du/ni ska stanna i stugan under en längre tid. Förutom frön finns det tips och råd hos flo-rea.com som kan hjälpa dig komma igång med odlingen.

Annan utrustning som du bör ta med dig är självklart kläder, skor, solkräm, första hjälpen och så vidare. Det rekommenderas att du skriver en lista på alla saker du måste ta med dig och sedan dubbelkolla att du packat allting innan du åker iväg.

Ta en titt på segelbåten

En annan viktig sak att tänka på innan du beger dig ut på segelsemestern är att dubbelkolla att allting vid båten fungerar som det ska. Detta bör du göra ett par gånger, först några veckor i förväg ifall någonting måste lagas. Och sedan igen innan ni beger er iväg.

Tips på aktiviteter under båtturen

Ibland kan det bli lite långtråkigt att segla och då är det bra ifall du tagit med dig något att göra under resan. Det kan vara bordsspel som alla i familjen kan delta i, eller varför inte en spännande bok. Vilka aktiviteter du väljer beror helt enkelt på vad alla tycker om.

En mobil eller surfplatta är idag ett måste för de flesta. På den kan du göra allt möjligt. Men när det är semester kan det vara trevligt att lägga bort telefonen en stund och istället fokusera på omgivningarna och att umgås med varandra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *