SSF Seglarskola

Svenska Seglarförbundet finns för att de vill göra segling tillgänglig för alla och därför startade de SSF Seglarskola 1968. Sedan dess har de varje sommar utbildat cirka 40–60 nya seglare, både nybörjare och de som redan seglat ett tag.

Nybörjarkurs

Under denna kurs får du lära dig hur du bromsar och gasar med en segelbåt och även vindens påverkan på seglingen. Du får lära dig begreppen på de delar som finns på en segelbåt och vad de används till. I kursen ingår också förberedelser inför en segeltur, du får lära dig att lägga till med båten och justera seglen utifrån vinden. Om du är över 16 år kan du ta Seglarintyg 1 efter att du klarar av alla moment i kursen. Om du tyckte om nybörjarkursen i segling och vill fortsätt med segling är det ingen fastighetsförvaltning du behöver uppsöka utan du tar bara kontakt med SSF Seglarskola igen.

Fortsättningskurs

När du går fortsättningskursen får du lära dig alla de olika seglingssätt från grunden. Du börjar med att få en genomgång av det du lärde dig i nybörjarkursen och utgår därifrån. Nu är det finmanövrering som gäller och andra nya moment som du måste behärska när du ska ge dig ut och segla på egen hand. Du kommer även få prova på att tävla i segling och sjösäkerhet. Efter denna kurs har du som är över 16 år möjlighet att ta Seglarintyg 2, du ska då klarat av alla moment som ingick i kursen. Barn under 16 år kan när de klarat alla kursmål ta seglarmärket i silver.

Grön kappseglingskurs

Under denna kurs är det grunderna i kappsegling du får lära dig, både uppläggning och taktik. Nu får du uppleva hur det är att tävla i segling och du får träna upp de kunskaper du lärt dig i föregående kurser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *