Klä dig rätt inför segelturen

Det finns inget härligare än att få spendera varma sommardagar på vattnet. Det är den perfekta aktiviteten för en ledig varm sommardag.

Men när man ska ut och segla finns det några saker man bör ha i åtanke, man behöver bland annat fundera på hur lång tur man ska ut på och klä sig efter detta.

Då segling kan kräva mycket rörelse är det bra att klä sig i stretchiga kläder för att kunna röra sig utan några förhinder. Det är även bra att välja mindre ömtåliga kläder och att komma ihåg att det blåser mycket när man är ute på vattnet.

Det bästa klädvalet inför en seglingstur är att använda sig av seglarkläder och träningskläder. Seglarkläder är ofta gjorda av vattentät vind-vänligt material och är därför ett utmärkt val inför en tur med båten. Och under sina seglarkläder kan man använda sig av träningskläder för att kunna vara flexibel och rörlig och dessutom blir det inte heller lika varmt under de hetare dagarna på sjön.

Glöm inte vatten

När man är ute på en seglingstur är det viktigt att ladda upp med vatten för att kunna dricka så mycket som möjligt. Det är viktigt att dricka vatten ofta och mycket när man är ute i solen och även när kroppen får anstränga sig, vilket den kan få göra om det blåser mycket.

Därför behöver man ladda upp med vatten och ha det till hands. Ett bra tips kan vara att ta med sig en uthållig vattenflaska, gorilla sports erbjuder väldigt bra vattenflaskor som passar just för detta.

Genom att hela tiden ha en vattenflaskan vid sin sida glömmer man inte bort att dricka sitt vatten, vilket man ofta kan göra. Det är extra viktigt att komma ihåg att dricka vatten under de hetare dagar man befinner sig ute på vattnet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *