Utrustning för segelturen

De flesta som bestämmer sig för att bege sig ut på en segeltur spenderar den största delen ute på vattnet. Men vissa bestämmer sig för att segla till en viss destination för att sedan lägga ankare där och övernatta. Det allra första tipset på vad du bör tänka på när det gäller packningen är själva väskan. Välj helst en mjuk väska när du ska ut på segeltur, de är många gånger lättare att placera undan jämfört med en hårdare resväska. Förutom att det är viktigt att klä sig rätt, och möjligen ta med sig rätt kläder, är det även viktigt att packa ner en viss utrustning om segelturen innebär övernattning.

Tips på utrustning/packning

Ifall övernattningen ska ske på land, eller en viss ö på västkusten eller östkusten, där du aldrig varit tidigare kan du behöva ta med dig lite ved. Självklart brukar det vara möjligt att hitta pinnar och liknande på de flesta platser. Men med ett vedstativ eller vedsäck kan du lätt ta med dig det du behöver för en lägereld. Du behöver inte mer än det ifall du endast ska vara borta ett par dagar. Ska du däremot vara borta under en längre tid eller segla utomlands är veden inte lika viktig att ta med sig. Du kan då ta med ett litet gasolkök istället.

En annan sak som kan vara bra att ta med sig ifall det finns plats för det är ett tält. Det gör det bekvämare att sova, i alla fall om det är bestämt att övernattningen ska ske på en viss plats. Det är inte alltid det är möjligt att sova på båten. Speciellt om det är en stor grupp som bestämmer sig för att åka på en segeltur.

Packa rätt

Hur mycket packning som behövs beror på ett antal faktorer. Hur länge ska segelturen pågå? Var ska övernattningen ske? Hur många personer ska åka? När dessa frågor har svarats på kommer det bli lättare att lista ut vilka saker som behöver packas ner. Det finns flera tips på hur en väska som packas rätt kan komma väl till hands. Det första du bör göra är att skriva en lista med allt du behöver. Sedan kryssar du för sakerna allteftersom du packar ner de.

Börja med att lägga fram allting som du skrivit ner på listan. Försök sedan vika det och lägga ner det i väskan så att allting få plats. Vilka saker som är ett måste att ta med sig beror lite på om du ska segla i Kroatien eller endast här i Sverige. Exempel på vad du kan behöva är regnkläder, underkläder, toalettartiklar, ett par extra skor om det ryms och varmare kläder.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *